Chef-kok Marc Caremans opent buurtrestaurant Simple Parfait
28/11/2015 om 05:45

SCHOTEN – In Schotenhof werd er reikhalzend naar uitgekeken en vrijdagavond was het dan zover. In de voormalige slagerij en bloemenzaak tegenover het kerkje Heilige Familie opende chef-kok Marc Caremans zijn piepklein maar veelbelovend buurtrestaurant Simple Parfait.

“Het leek wel of deze buurt op ons zat te wachten. Toen we hier de voorbije weken aan het werk waren, kwamen mensen vaak aankloppen en informeren naar het tijdstip van opening. Sinds de datum vorige week uithing, stroomden de reservaties meteen toe. We voelen ons hier erg welkom”, vertelt Marc Caremans ons, enkele uren voor hij zijn gloednieuwe keuken in gebruik neemt.

Marc Caremans (50) is niet aan zijn proefstuk toe. Na zijn PIVA-opleiding raakte de man vooral bekend als uitbater van restaurant Kokanje op de Torfbrug in hartje Antwerpen. Na een intermezzo aan het fornuis van de Gulden Beer, kwam de Bomenaar in Schoten terecht waar hij er elf jaar lang voor zorgde dat restaurant De Linde aan de Botermelkbaan een betrouwbaar adresje was. De laatste jaren tilde hij onder meer Eat-Things in ’s-Gravenwezel naar een hoger niveau.

Nadat plannen om voor traiteur en home cooking-specialist Fredinni – de huidige Diverto – een food market te gaan runnen in Axel Vervoordts Kanaal-project in Wijnegem in het water vielen, zette Marc zijn zinnen op het sfeervolle winkelpand in de grote bocht van de Villerslei. Tot deze zomer was daar nog bloemenwinkel De Binderij gevestigd.

“Maar eigenlijk is dit een oude beenhouwerij”, wijst Caremans naar de typische glanzende witte muurtegels. “Dit pand ademt zoveel sfeer en is net groot genoeg voor wat ik hier wil verwezenlijken: een klein buurtrestaurant met eenvoudige, maar wel tot in de puntjes verzorgde gerechten.”

Simple Parfait, Villerslei 109 in Schoten, tel. 03-685.56.83